Welkom bij I-Components.com

Nederland
English polski Nederland Gaeilge 한국의 Slovenská Português ภาษาไทย Slovenija Hrvatska Kongeriket Italia العربية Français עִבְרִית español Dansk Svenska Deutsch Suomi românesc Türk dili Magyarország

Accelerator-kaarten maken gebruik van fpga-technologie om de serverprestaties te verbeteren

Accelerator cards exploit fpga technology to boost server performance

Beide zijn gebaseerd op het aanpassen van 16nm UltraScale + fpga en kunnen daarom opnieuw worden geconfigureerd om plaats te bieden aan nieuwe algoritmen en standaard of verschuivingen in werkbelastingsbehoeften.

De Alveo U200 heeft 892k opzoektabellen (LUT's), 35Mbit interne SRAM en 31Tbyte per seconde interne SRAM-bandbreedte en kan 3100 beelden per seconde verwerken.

De U250 heeft 1341k LUT's, 54Mbyte interne SRAM en 38Tbyte per seconde interne SRAM en verwerkt 4100 afbeeldingen per seconde om GPU's en CPU's in cloud en on-premise datacenterservers te overtreffen, aldus Manish Muthal, vice president data center bij Xilinx. Hij noemde het voorbeeld van de Aleveo U250 die real-time inferentiedoorvoer met een factor 20 in vergelijking met high-end CPU's kan vergroten en de latentietijd met een factor drie vermindert, vergeleken met GPU's, om machine learning en databaseonderzoeken te versnellen.

Beide kaarten zijn nu in productie en op het Developer Forum konden bezoekers ze in actie zien.

Een daarvan was gateway defined networking (GDN) bedrijf, Algo-Logic Systems, Dat dashboards voor slimme steden en nutsbedrijven demonstreerde. Zijn derde generatie Black Diamond Rackmount (BDR-3) verkrijgt real-time data van analoge sensoren om beweging (versnelling), vermogen (spanning, stromen), druk (lucht, water) op te nemen, bijvoorbeeld door gesynchroniseerde kanalen op te nemen en te streamen met hoge resolutie via Gigabit Ethernet en maakt gebruik van fpga-logica voor signaalverwerking.

In combinatie met de Data Fusion en schaalbare analyses van de Key Value Store (KVS), geïmplementeerd op de Alveo U200, kan het geïntegreerde systeem real-time analysedashboards samenvoegen en live-gegevens integreren in meeslepende 3D-visualisaties, zodat slimme steden het verkeer kunnen volgen en controleren systemen of voor de industrie om externe sites en besturingssystemen te controleren.

De Alveo U200-versnellerkaarten met de Algo-Logic KVS kunnen worden geïnstalleerd in een standaard PCIe-sleuf, geïmplementeerd in datacenters en / of toegankelijk via de AlgoCentral-cloud als een service.