Welkom bij I-Components.com

Nederland
English polski Nederland Gaeilge 한국의 Slovenská Português ภาษาไทย Slovenija Hrvatska Kongeriket Italia العربية Français עִבְרִית español Dansk Svenska Deutsch Suomi românesc Türk dili Magyarország

Oogpunt: farmaceutische elektronica belooft echte verbeteringen voor patiënten

Viewpoint: Pharmaceutical electronics promise real improvements for patientsApparaten die de afgifte van farmaceutische producten ondersteunen, dienen twee doelen: het verminderen van fouten bij het voorschrijven van medicijnen en het aanpakken van ongebruikt of onnodig medicijnafval.

Medtech-machines die identificeren welke medicijnen met welke patiënt zijn verbonden, en automatisch de juiste medicatie en in de juiste dosering voor specifieke behoeften aanbieden, maken de weg vrij voor het verminderen van receptfouten.

Elektronische vooruitgang in atomic force microscopy (AFM) vormt de voorhoede van innovaties op het gebied van de farmacie, ontworpen om systemen voor de aanlevering van geneesmiddelen, zoals IV's, te onderzoeken en te verbeteren, om na te gaan hoe geneesmiddelen op patiënten reageren. Gevoelige apparatuur kan het gedrag van de medicijnen aanpassen of waarschuwingen genereren als het geneesmiddel niet werkt of schade veroorzaakt.

De impact op de gezondheidszorg

Farmaceutische geneesmiddelen kunnen worden voorgeschreven of toegediend. Wanneer voorgeschreven in NHS-ziekenhuizen, wordt een verbazingwekkende 85% van de voorschriften uitgeschreven door artsen in opleiding. Op de afdelingen en in de operatiekamers, waar systemen voor de toediening van medicijnen zoals IV's worden gebruikt, zullen consulenten sneller beslissen wat er nodig is en hoeveel.

Helaas is er, wanneer er menselijke betrokkenheid is, menselijke fouten en verspilling. Het is duidelijk dat sommige farmaceutische fouten op het niveau van de apotheek kunnen worden vermeden door robotapothekers die afzien van nauwkeurige invoer in plaats van de handtekening van de kronkelige arts.

Met meer dan een miljard recepten per jaar en medicijnen als de meest voorkomende interventie in een gezondheidszorg, zullen de betrokken aantallen altijd enorm zijn. Het VK is een van de leiders in het begrijpen van onze foutenpercentages bij het toedienen van medicijnen, en houdt met succes dit percentage laag in vergelijking met andere landen.

Toch zijn er 237 miljoen fouten per jaar, waarvan driekwart tot enige schade leidt en 712 sterfgevallen per jaar die rechtstreeks door medicijnen worden veroorzaakt.

De toekomst voor farmaceutische elektronica

Als je je dat nog maar 15 jaar geleden herinnert, hadden we geen kijkoperatie en nu assisteren robotarmen tijdens deze operaties, geavanceerde Medtech-technologie is daar waar Medtech de grootste impact zal hebben.

Miniaturale elektronica, die op microscopisch niveau onderzoek doet naar de onderlinge relatie tussen intracellulaire activiteit en de functie van synthetische nanomaterialen, onderzoekt systemen voor de toediening van nanodeeltjes.

Veel van wat al bekend is onderzoekt nanodeeltjes en hun effecten op cellen na cellulaire opname, zonder enig gedetailleerd begrip van de vraag of de uitkomsten van deze interacties gunstig kunnen zijn of niet. De interacties die positief zijn, zullen niet alleen leiden tot medicijnafgifte, maar ook tot de samenstelling van geneesmiddelen die worden voorgeschreven.

Het eindresultaat zal een nauwkeuriger medicijninterventie zijn en meer innovaties in robots die geneesmiddelen kunnen toedienen, terwijl ze verbonden zijn met het Internet of Things (IoT).

Met farmaceutische bedrijven die op zoek zijn naar outsourcing van R & D in deze gebieden, is er veel gelegenheid voor EMS om met innovatieve Medtech-bedrijven te werken aan vooruitgang op het gebied van farmaceutische technologie.

Gezien de waarschijnlijkheid dat werken op dit gebied van elektronica echte verbeteringen voor patiënten oplevert, is het een lonend gebied om ook te werken.

Phil Simmonds is de groepsdirecteur van EC Electronics. Phil houdt toezicht op de productie- en leveringsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Hong Kong.