Welkom bij I-Components.com

Nederland
English polski Nederland Gaeilge 한국의 Slovenská Português ภาษาไทย Slovenija Hrvatska Kongeriket Italia العربية Français עִבְרִית español Dansk Svenska Deutsch Suomi românesc Türk dili Magyarország

Xilinx omvat heterogene computing met eerste ACAP's

Xilinx embraces heterogeneous computing with first ACAPs

Versal AI en Versal Prime werden geïntroduceerd op het Developer Forum als antwoord op de behoefte aan heterogene computing om de gegevensvolumes die vandaag in gebruik zijn te verwerken.

"Versal is een ontwrichtende technologie", zegt Kirk Saban, Senior Director Product en Technische Marketing bij Xilinx bij een pre-briefing.

"Geen enkele architectuur overheerst vandaag; dit is het tijdperk van heterogene compute, "kondigde hij aan. "De ontwikkelaars van vandaag hebben software-programmeerbaarheid en prestaties nodig voor uiteenlopende toepassingen - ze moeten de code overdragen en aanpassen om de beste prestaties voor een toepassing te bieden. Hierin [zijn de ontwikkelaars] hardware agnostisch ".

Als gevolg hiervan, zei Saban, is een platform nodig dat kan opschalen en gelijke tred kan houden met innovatie.

De AI Core-serie is ontworpen om inferentie te combineren met aanpasbare schaalbare engines voor aanpasbare workloads voor de toepassing, legt Saban uit. De serie is geoptimaliseerd voor cloud-, netwerk- en autonome technologie en bestaat uit vijf apparaten met 128 tot 400 AI-motoren.

De apparaten zijn gebaseerd op dual-core Arm Cortex-A72-toepassingsprocessors, dual-core Arm Cortex-R5 real-time processoren. Naast 1,9 miljoen systeemlogica-cellen zijn er 32-Mbit nieuwe Accelerator RAM-blokken die aangepaste geheugenhiërarchieën ondersteunen.

PCIe Gen4 acht-lane en 16-lane, en CCIX hostinterfaces zijn voorzien, samen met 32G SerDes, tot vier geïntegreerde DDR4 geheugencontrollers, tot vier multi-rate Ethernet MAC's en 650 high-performance I / O's voor MIPI D- PHY, NAND, storage-class memory interfacing en LVDS.

Een netwerk op chip (NoC) heeft maximaal 28 master / slave-poorten en levert multi-Tbps bandbreedte bij lage latentie.
De Versal Prime-serie is de middellange-afstandsoptie in de portfolio en richt zich op inline-versnelling, zoals gebruikt in radarstraalvorming. Het is gebaseerd op dezelfde Arm-kernen als de AI Core en bestaat uit negen apparaten.

Het heeft meer dan 4.000 DSP-engines, voor een hoge precisie drijvende komma met lage latency en meer dan twee miljoen systeemlogicacellen, 200-Mbit UltraRAM, meer dan 90-Mbit aan blok-RAM en 30-Mbit aan verdeeld RAM. De serie omvat ook vier- en achtrijige PCIe Gen4- en CCIX-hostinterfaces, SerDes en 58G PAM4 SerDes, maximaal zes geïntegreerde DDR4-geheugencontrollers, maximaal vier multi-rate Ethernet MAC's, I / O voor MIPI D-PHY, NAND en geheugen-klasse geheugeninterfaces, LVDS en HD I / O voor interfacing met 3,3 V.

Doeltoepassingen zijn communicatietestapparatuur, datacenternetwerk en opslagversnelling, Nx100G Ethernet en optisch transportnetwerken (OTN), broadcast-switches, medische beeldvorming en avionic-besturing.

De Versal-serie is gebaseerd op de 7nm FinFET-procestechnologie van TSMC. De AI Core en Premium zijn bij klanten via Xilinx's early access-programma en zullen in het algemeen beschikbaar zijn in de tweede helft van 2019.

In zijn keynote beschreef CEO van Xilinx, Victor Peng, Versal als "op maat gemaakt silicium zonder op maat gemaakt silicium te gebruiken - het is schaalbaar en uitbreidbaar."

De AI Core is ontworpen voor AI-interferentieproductie, terwijl Prime de middelste en breedste toepassing is, beide beschikbaar in 2019. In 2020 introduceert het bedrijf de Premium, met 112G SerDes en 600G-kern en de AI Edge, het laagste vermogen AI-familie. Later in 2020 zal de AI RF worden geïntroduceerd. Dit heeft geïntegreerde RF voor 5G draadloze toepassingen. In 2011 zal de HBM-optie voor geheugenintegratie worden geïntroduceerd.

hier is een ontwikkelomgeving om Versal in te schakelen. De softwarestack bevat stuurprogramma's, middleware, bibliotheken en ondersteuning voor softwarekaders. Software-programmeertools worden volgend jaar aangekondigd.